Dansk roligan hepper på Danmark

Den røde mur i Parken

22-07-2020

Her er alt du bør vide om den røde mur i Parken

Den nedre del af B-tribunen i nationalarenaen har fået et navn: Den Røde Mur. Det er på denne sektion, at de mest inkarnerede og larmende fans holder til. Med navngivningen følger Parken desuden i fodsporet på flere internationale toparenaer.

Mange af verdens og ikke mindst Europas største stadions har tribuner, der er opkaldte efter spiller- og managerlegender. På Manchester Uniteds stadion, Old Trafford, har de en tribune kaldet Sir Alex Ferguson Stand, opkaldt efter deres legendariske manager.

I Dortmund, hvor de har Europas højeste gennemsnit af tilskuere per kamp, er deres mest kendte tribune imidlertid ikke opkaldt efter en person. Her er tale om den ene endetribune, som kaldes ”Die Gelbe Wand” – ”Den Gule Mur” på dansk. Det navn har den fået, fordi der kamp efter kamp står 25.000 fanatiske fans iklædt klubbens gule farver.

Nu er turen så kommet til vores allesammens nationalarena, Parken. Folket har stemt og har givet den ene endetribune navnet ”Den Røde Mur” – formentlig stærkt inspireret af Dortmunds ”Den Gule Mur”.

Fansene har talt

At navngive stemningsafsnittet, hvor de mest fanatiske fans hører til, er ingen spøg. Ej heller bør det være en opgave for en enkelt mand eller kvinde. Derfor har man fra DBU’s side ladet fansene have en meget stor stemme i afgørelsen herom.

Først har alle og enhver i kongeriget kunnet komme med forslag til navnet. Efterfølgende har et panel bestående af landsholdsfans, landsholdsspillere og DBU-medarbejdere udvalgt ti navne, som der kunne stemmes om. I selve voteringen var det udelukkende medlemmer af Herrelandsholdets Fanklub, som kunne stemme. Med over en tredjedel af stemmerne blev ”Den Røde Mur” en suveræn vinder.

Fællesskab, historie, og traditioner

Man må endelig ikke undervurdere eller negligere betydningen af et navn til et fanafsnit. Det kan lyde noget så banalt, men med tiden kan det, direkte eller indirekte, være med til at skabe fællesskab, traditioner og historie – både for den enkelte fan såvel som fanafsnittet som helhed. Traditioner kan fx være alt lige fra, at alle råber ”skååål” efter 38 minutter, til at der starter en ”bølge”, hver gang de danske drenge tilkæmper sig et hjørnespark.

Kun fantasien sætter grænser. Disse traditioner kan ikke mindst opstå, fordi et navn kan give en følelse af et fællesskab. At der er en fælles identificering med de andre i sektionen og samtidig en følelse af, at man har et fælles mål: at støtte og hjælpe de danske drenge til sejr.

Og når alt kommer til alt, må vi ikke glemme, at fansene er et uundværligt element for landsholdet. Betydningen af deres evige sang, trommen og opbakning er intet mindre end enorm. Med fansene i ryggen er det som en 12. mand inde på banen. Gennem tiden har et utal af fodboldspillere, ikke kun på landsholdet, men også mere generelt, udtalt, hvor vigtig opbakningen fra fansene er. Disse udtalelser er et tydeligt bevis på, hvor stor en faktor tilskuerne er.

Derfor er det utrolig vigtigt, at humørsprederne får de bedst mulige rammer for at danne et godt fællesskab. I den forbindelse er et godt navn til stemningsafsnittet et rigtig godt sted at begynde.

EM 2020 kommer til Den røde mur 

Den Røde Mur, der har plads til cirka 4.700 sjæle, stod sin ilddåb den 12. oktober 2019 til kampen mod Schweiz. Billetterne til stemningsafsnittet var revet væk på få timer. Med et mål efter 83 minutter sørgede Yussuf Yurary Poulsen for en forløsende dansk 1-0-sejr.

De tre point var stærkt medvirkende til, at Danmark kvalificerede sig til EM-slutrunden i 2020. En slutrunde, der blandt andet afholdes i Danmark. Her skal de rød-hvide aktører spille alle tre gruppekampe på hjemmebanen i Parken. Og mon ikke, at de danske spillere nok skal blive godt bakket op af ikke mindst fansektionen Den Røde Mur. Dette når Finland, Rusland og Belgien forhåbentlig skal besejres.